De Trimsalon

Uw kat in de trimsalon

Waarom brengen mensen hun kat eigenlijk naar de trimsalon?
Vooral (half)langharige rassen hebben vaak meer last van overmatig onderwol, indien u dit niet behandeld kan de vacht gaan klitten en uiteindelijk ook vervilten. Niet alleen (half)langharige rassen komen in de trimsalon, ook kortharige katten kunnen veel last hebben van losse haren, klitten en zelfs vervilting van de vacht. Dit kan voor de kat erg onprettig en zelfs pijnlijk zijn. Ook katten die wat ouder zijn, niet volledig gezond zijn of last hebben van overgewicht kunnen moeite hebben met het verzorgen van hun vacht. Een trimmer kan hierbij helpen uw kat zich weer prettig te voelen. Ik probeer altijd haar besparend te werken en zal u altijd met een juist advies naar huis laten gaan.  

 

Ook moeilijke of angstige katten zijn welkom in de salon. Mimos heeft hier genoeg ervaring mee dit op een juiste manier aan te pakken en uw kat gerust te kunnen stellen of met meer tijd te laten wennen aan de salon.
Neem gerust contact op voor vragen en of samen te overleggen naar de mogelijkheden.


Wist u dat;

“Katten van 7 jaar en ouder een grote kans op ouderdomsklachten hebben. Maar liefst 2 op de 3 oudere katten heeft last van pijn door artrose. Door artrose kan een kat haar vacht niet goed meer zelf verzorgen”


Wat houdt een trimbeurt in?

De katten die in de salon komen worden zonder sedatie (narcose) getrimd. Ik probeer uw kat altijd eerst op zijn of haar gemak te stellen voordat ik aan de slag ga. Voor mijn eigen veiligheid hanteer ik de regel dat als de nagels niet geknipt kunnen worden ik uw kat ook niet trim. Nagels knippen zit daarom bij de prijs in. Mocht een behandeling niet in 1x lukken omdat uw dier bijvoorbeeld erg gespannen is mag u deze op een later tijdstip af komen maken. Als eigenaar mag u ook altijd bij een behandeling aanwezig zijn maar is geen vereiste.
Het trimmen van uw kat duurt ongeveer 1 uur maar kan langer of korter duren afhankelijk van hoe de behandeling verloopt en welke behandeling er wordt verricht. Ook kan het zijn dat uw kat in 2 keer (of meer) behandeld moet worden bijvoorbeeld als de kat erg veel stress ervaart of niet goed mee kan/wil werken. Hier zitten voor u verder geen extra kosten aan verbonden. Het is prettiger als katten langzaam wennen aan de salon. Daarom bied ik speciale kitten behandelingen aan. Komen spelen mag altijd en is gratis. Voor een borstelbeurt vraag ik een gereduceerd tarief.

Tijdens de trimbeurt kunt u van mij verwachten:
– Dat ik op de eerste plaats uw kat met respect en geduld behandel.

– De nagels zal knippen. Geen nagels knippen is niet trimmen (uitzonderingen daargelaten)

– De vacht/huid controleer. Ook de ogen, oren en neus en worden indien noodzakelijk schoongemaakt.

– De vacht behandeling, dit wordt van tevoren met u besproken. Klitten worden gekamt en vilt wordt uitgekamd of weg geschoren. Hierin zal ik altijd vacht besparend werken. 

- Indien nodig werk ik met droogshampoo om delen van de vacht weer fris te maken en vette vachten worden met poeder behandeld.

- U krijgt een uitgebreid vachtadvies dat is afgestemd op uw kat.

- Gratis een cadeautje voor uw kat om te relaxen.

Uw kat wordt met veel liefde en aandacht door mij behandeld. Hierbij vind ik dat het belangrijk is dat vooral uw kat zich hier prettig voelt en staat zijn of haar welzijn voorop.

 


Wist u dat;

“De haren op de staart van een kat wel meer dan 2 jaar kan duren voor dit weer volledig is terug gegroeid. Kam daarom nooit met een combikam door de staart van uw kat”


Wassen

In de salon heb ik ook de luxe van een wasgelegenheid. Soms komt het namelijk voor dat een kat gewassen moet worden. Denk hierbij aan ouderdom, vette of hormoon vacht maar ook katten die naar show gaan zullen gewassen moeten worden.
Hiervoor heb ik diverse shampoos die gespecialiseerd zijn voor het vacht type van uw kat.

 

In de salon werk ik met het prachtige Italiaanse merk L'Oscar di Smagatto

Hoe vaak moet een kat worden getrimd

Hoe vaak een kat getrimd moet worden verschilt.
Vaak is het advies eens in de 3 maanden. Dit hangt erg van uw eigen kat af, het ras, leeftijd, de vachtconditie, vacht verzorging en of u als eigenaar zelf ook aan verzorging kunt doen.
Bij katten die zelf hun eigen vacht goed kunnen verzorgen en waarbij de eigenaar hier ook zelf mee kan helpen kan het ook voorkomen dat u 2 keer per jaar komt voor (zoals wij dat hier vaak noemen) groot onderhoud en dat dit voldoende is.

Extra informatie

Omdat ik van de rust, ontspannen en vertrouwen krijgen aanpak ben heb ik voor elke klant een relaxkussen gemaakt. Deze zijn gevuld met valeriaanwortel en kan de kat wat extra rust geven en voor ontspanning zorgen. Als cadeautje van mij aan uw kat.
Ze zijn ook los te koop onder Musthaves of in de salon zelf.

In uitzonderlijke gevallen komt het toch voor dat uw dier zich echt niet laat trimmen en kan het daarom een uitkomst zijn dit toch onder sedatie te laten doen. Dit heeft uiteraard geen voorkeur maar kan wel een oplossing zijn. In zo’n geval kan ik hierbij de hulp inschakelen van mijn vaste dierenarts Mobi-Dierenarts en Dierenkliniek de Laan.

Mijn vraag aan u

Vervoersmand, gebruik hiervoor een degelijke en stevige mand. De kat moet wel ruimte hebben. Het liefst een die aan de bovenkant open kan en graag zie ik hier ook een kleedje in.

Bij binnenkomst mag de kat als eerst rond lopen om te kijken maar als dit nog te spannend is, is het prettig de bovenkant van een mand af te halen en de geur van een eigen kleedje te behouden.

Daarnaast heeft het mijn voorkeur dat er maar 1 maximaal 2 eigenaren mee komen. Kinderen ben ik gek op maar liever niet in de salon, dit om de rust voor de kat te kunnen blijven behouden in een spannende ruimte.

Neem gerust contact op voor vragen of het maken van een afspraak. Een afspraak kunt u ook heel eenvoudig maken via deze knop: