Het gezicht achter Mimos


Mimos is een groeiend bedrijf, wat begon met alleen Mona. Inmiddels is er een team ontstaan en zijn er meerdere vaste gezichten in het bedrijf.
We stellen ons allemaal graag aan u voor. Ook waar, op welke plek en wanneer u ons kan treffen.

 

Even voorstellen


Mona Neuhuys


Mijn naam is Mona Neuhuys uit Nunspeet en ik ben de eigenaresse, trimster en gastvrouw van Mimos.

Als klein meisje was ik al gek op katten en toen ik op mijzelf ging wonen was het dan ook een kwestie van tijd voor mijn eerste eigen kat kwam. Nadat mijn Europees korthaar overleed omdat ik geen achtergrond wist wilde ik het anders doen.
Na veel onderzoek kwam ik steeds op de Maine Coon uit, imposant, majestueus en een lief karakter. In 2012 kwam mijn eerste Maine Coon en wist ik al snel, ik wil een verantwoord fokker worden. Ik heb cursussen gedaan, mij verder verdiept en wilde alles testen wat er te testen viel inzake de Maine Coon.

Toen ik mijn vakbekwaamheid ging halen behoorde hier ook een aantal uren stage bij. Stage bij een dierenasiel en dierenarts, op bezoek bij kattenhotels. Ik heb gezien hoe ik dingen wel wilde maar ook hoe ik het graag anders zou doen. 

Inmiddels ben ik al ruim 12 jaar een geregistreerd Maine Coon fokker bij de Fifé. Vanaf 2022 fok ik ook met de Siberische kat. Een ras wat mij altijd al bijzonder warm in het hart lag! Nog een droom die uit kwam.

Vanaf 2012 doe ik ook zo af en toe eens mee aan een Fifé kattenshow waarbij katten uiteraard ook flink gegroomd dienen te zijn. 
Het trimmen is hiernaast in 2018 ook eerst als hobby ontstaan maar omdat ik dit zo leuk vond om te doen heb ik ook hierin mijn kennis verbreed en ben ik inmiddels gediplomeerd kattentrimster en bezoek ik vrijwel elke maand een katten show.

Mijn eigen trimsalon: Mimos Trimsalon is van alle gemakken voorzien om uw kat de juiste vachtverzorging te bieden en heb ik de nodige ervaring en kennis op zak om uw kat zo goed mogelijk te kunnen helpen. Ook katten die zich niet laten trimmen zijn bij mij welkom en heb ik genoeg ervaring mee. 

Naast mijn diploma katten trimmen ben ik ook in het bezit van een vakbekwaamheid honden en katten besluit en ben ik een gecertificeerd chipper en dieren EHBO. Mimos heeft ook een eigen UBN nummer.

Bij Edupetdaar waar ik zelf ook de opleiding heb gedaan, heb ik een tijdje als docent lesgegeven als trim docent.
Nu geef ik prive lessen en workshops bij mij in de trimsalon.
Geheel aangepast naar jou kat. Maar ik werk ook aan mijn eigen ontwikkeling en blijf ik zelf ook bijleren om zo actueel mogelijk te blijven. Zo start ik met module 2 katten gedrag om mij hierin nog verder te kunnen verdiepen.

Ook beheer ik Mimos Musthaves, een online webshop waar ik niet alleen trimbenodigdheden, katten grid en voer voor uw kat verkoop maar ook mijn eigen gemaakte speeltjes aanbied zoals Kitty Sticks, speeltouwen, teasers en gegraveerde water/voer schalen. nu ook met fokkers benodigdheden. Deze producten zijn ook allemaal in mijn trimsalon te vinden.

Vanaf 2021 is Mimos Hotel officieel geopend en ben ik ook werkzaam als gastvrouw in het exclusieve KattenHotel. Gelukkig krijg ik binnen Mimos ook hulp van stagiaires omdat Mimos een officieel leerbedrijf is geworden via de SBB.

Ik heb een breed netwerk als het gaat om medische zaken of gedrag zaken en heb ik een samenwerking met 
Mobi-Dierenarts in Harderwijk en Dierenkliniek de Laan in Nunspeet.

 

Diploma:

* MBO Groenhorst College

* Vakbekwaamheid honden en katten besluit

* Katten Trimmen

* Dieren Chippen

* EHBO dieren

* Katten gedrag basis - module 1

* Volgt op dit moment: Katten gedragstherapie module 2 & 3

 

Training:

* Onzindelijkheid en sproeien bij katten

* Voeding

Webinar:
* Ongewenst gedrag bij katten

* Trainen van mijn kat

* Suikerkatten

* Angst en Stress bij katten

* Vuurwerkangst en training bij katten

U kunt mij vinden:
U kunt mij vinden in zowel in de Trimsalon, het hotel, de cattery als achter de schermen. Ook ben ik de stagebegeleider.
Ik werk op alle dagen van de week.


Lara Karsten


Hoi, ik zal mezelf even voorstellen. Ik ben Lara 19 jaar en ik kom uit Nunspeet. Ik doe de opleiding paraveterinair op het Aeres in Barneveld en ik ben gastvrouw bij Mimos.

Ik ben dol op katten en daarom is dit bedrijf de perfecte plek voor mij! Ik ben ongeveer een jaar geleden begonnen als stagiaire bij Mimos. Tijdens mijn stage zijn Mona en ik erachter gekomen dat wij het allebei geen goed idee vonden om het bij de stage te laten.
Mona heeft mij gevraagd of ik het leuk vond om bij Mimos te blijven helpen en ondersteunen in de weekenden en de vakanties, Natuurlijk wilde ik bij Mimos blijven werken! Ik heb toen der tijd meteen mijn weekend baantje opgezegd en ik ben gaan werken bij Mimos.

Inmiddels ben ik ook in het bezit van een vakbekwaamheid honden en katten besluit.

Wat ik zo mooi vind is dat ik Mimos zo heb zien groeien en ontwikkelen tot een fantastisch bedrijf waar ik maar al te graag deel uit maak. Mijn werkzaamheden bij Mimos zijn breed maar ik hou me vooral bezig met Mimos Hotel en het verzorgen van alle katten in de cattery van Mimos Mansion. Door mijn opleiding en stages ben ik ervaren met katten op algemeen en medisch vlak.
U kunt mij dus zeker tegen komen op het bedrijf en ik kijk er naar uit ook uw kat te mogen verzorgen.

 

Diploma:

* Vakbekwaamheid honden en katten besluit.
* Volgt op dit moment: Paraveterinair 4de jaar

Training:

* Voeding 


Webinar:
* Suikerkatten

U kunt mij vinden:
Meestal ben ik in de Cattery en het kattenhotel bezig met de verzorging van de katten. Maar ook help ik klanten die katten komen brengen en/of ophalen. 
Ik werk in het weekend en tijdens vakanties.


Tineke

Graag wil ik mij aan jullie voorstellen, mijn naam is Tineke.
In het dagelijks leven werk ik als sales assistent bij een IT bedrijf met daarnaast een passie voor katten. Omdat ik graag ook wat met deze passie wilde doen ben ik met de opleiding Kattentrimmen begonnen in Aeres Barneveld. Na een leuke en leerzame stage bij Mimos heb ik inmiddels mijn diploma mogen halen. Vanaf heden ben ik daarom op de vrijdagen en af en toe op een zaterdag een vast gezicht bij Mimos als Trimmer. Graag tot snel!

 

Diploma:

* MBO
* Vacht specialisme bij kat 
* Katten trimmen

Webinar:
* Suikerkatten

* Angst en Stress bij katten

* Vuurwerkangst en training bij katten

U kunt mij vinden:
U kunt mij voornamelijk vinden in de Trimsalon.
Ik werk op de vrijdag en af en toe op een zaterdag.


Ella van Ojik

Mijn naam is Ella en ik ben welzijnsmedewerker en zorg assistent in de ouderenzorg. 
Ik ben naast de moeder van Mona ook werkzaam bij Mimos en ongelooflijk trots op haar. Ik help in het bedrijf bij de verzorging van de dieren, ondersteunen bij de begeleiding van stagairs en ik maak achter de naaimachine alle kattenspeeltjes voor in de trimsalon en de webshop.

Diploma:

HBO
* ervaring met leiding geven en stagairs begeleiden

Webinar:

* Suikerkatten

* Trainen van mijn kat

U kunt mij vinden:
U kunt mij vinden in het kattenhotel en de Cattery. Ook help ik in de begeleiding van stagairs.
Ik werk op de woensdag en vrijdag ochtend en donderdag de hele dag.


Saskia

Hoi mijn naam is Saskia. Ik woon in Nunspeet samen met manlief, drie pubers en onze ragdoll genaamd Guusje.
Ik ben verpleegkundige op de meldkamer van 112. Wat maakt dat ik het heerlijk vind om zo nu en dan wat rust te vinden bij het kattenhotel en de cattery. Afhankelijk waar gasten behoefte aan hebben ben ik er voor ze. Of dit nu spelen is of gewoon wat liefde en aandacht.

 

Diploma:

* MDGO- VZ ( verzorgende opleiding)

* MBO verpleegkundige

* Obstetrie verpleegkundige (gespecialiseerd in verloskunde, kraamvrouwen en baby's)

* Verpleegkundig centralist 

Webinar:

* Suikerkatten

U kunt mij vinden:
U kunt mij vinden in het kattenhotel en de Cattery.
Ik werk vaak een ochtend deel en deze wisselt per week.


Bas Michorius

.

Diploma:

*

U kunt mij vinden:
U kunt mij vinden achter de schermen.
Ik ben niet altijd op het bedrijf te vinden omdat ik ook werkzaamheden vanuit huis kan doen of onderweg ben.