Welkom by Mimos

De unieke plek voor katten

 

Welkom op de website van Mimos, "de unieke plek voor katten". Mimos bied alles voor en rondom katten. Hierbij is elke kat van elk ras welkom, zowel in de trimsalon als in het katten hotel. Neem een kijkje op de website en neem bij vragen gerust contact op.

Mimos staat 30 sep op de Dierenwelzijnsdag:

Over Mimos

*De naam*

De naam Mimos (je spreekt het uit als Mimoos) komt van het woord 'Mime' wat gebarentaal of spreken zonder woorden betekent. Dat is wat katten ook doen en wat je eigenlijk ook zou moeten leren als je met je kat wilt communiceren. Door middel van gevoel en gebaren kunnen we onze kat verstaan.
Mimos is ook Spaans voor "Verwennerij / knuffelen" en dat is wat we in het hotel en de trimsalon graag voor de katten willen doen.Mimos is begonnen als Maine Coon Cattery in 2012 onder de naam Mimos Mansion. Vanaf 2022 fokt Mimos ook met de Siberische kat. Hier worden met enige regelmaat uitgebreid geteste Maine Coon en Sibeer kittens met stamboom geboren. De Cattery staat bekend om haar welzijn, betrokkenheid en hygiëne. Ook verschijnt Mimos met enige regelmaat op Fifé katten shows. 

Mimos Katsalon is daarnaast ontstaan door het showen van katten vanuit de cattery en het graag terug willen zien van eigen kittens. De liefde hiervoor is gaan groeien en is inmiddels een salon die van alle gemakken is voorzien. Mimos is rasspecialist Maine Coon & Siberische kat maar in de salon zijn alle rassen en en karakters welkom! De trimsalon staat bekend om het behandelen van moeilijke katten en de kennis van het showen van katten.

Mimos Musthaves is naast het trimmen gaan groeien door de verkoop van producten vanuit de salon maar ook door de zelfgemaakte katten speeltjes. Denk hierbij aan speeltouwen, persoonlijke teasers maar ook gegraveerde water/voer schalen. Hiernaast is Mimos Musthaves ook een verkooppunt voor het voer van Freitags best meal, Tre-ponti dealer, L'Oscar di Smagatto producten en u kunt hier Ekoo catlitter verkrijgen.

Mimos KattenHotel is gekomen door de opvang die in eerst instantie werd aangeboden vanuit de cattery aan eigen fokjes. De vraag werd zo hoog en dit werd zo leuk om erbij te doen dat hiervoor een plek is gerealiseerd en wat nu een waar resort is geworden. Of zoals bezoekers zeggen "een paradijs". Uw kat krijgt hier een waardige vakantie aangeboden in een lux hotel verblijf met bijpassende roomservice en privé entertainment. Handig als u bijvoorbeeld op zakenreis bent, op vakantie gaat, een verbouwing heeft of een ziekenhuis opnamen. Alle katten van alle rassen zijn hier welkom per huishouden, geen groepsverband met andere vreemde katten.

 

Mimos geeft ook Workshops. Op dit moment zijn er 2 Workshops te volgen en kunt u leren hoe u uw eigen kat kan bijhouden met trimmen. Ook is het mogelijk te leren hoe uw kat show klaargemaakt moet worden. Mimos werkt aan ontwikkelingen en zal deze in de toekomst uitbreiden met meer Workshops.


Mimos Mobile

Mimos rijd in een Renault Twingo met logo! Hiermee kan Mimos kittens wegbrengen, op locatie komen trimmen, shows bezoeken en veilig naar de dierenarts.


Ook kan Mimos hiermee in uitzonderlijke gevallen een mogelijkheid bieden uw kat op te komen halen. Neem contact op om dit samen verder te bespreken.

Heeft u de auto al eens zien rijden?


Mimos is aangesloten bij:

Mimos is aangesloten bij branchevereniging Dibevo voor zowel de trimsalon als het katten hotel / pension.

Mimos is ook aangesloten bij de VVTN en is hierin Rasspecialist Maine Coon & Sibeer.
Ook is Mimos te vinden op Dierenpension.nl


Bent u opzoek naar een mooie, unieke, stevige en betaalbare krabpaal voor uw katten?
Neem eens een kijkje op de website van Jungle Meubelen.

Hier staan diverse houten krabpalen in alle maten, vormen en nog veel meer! Incl top service
Klik op de link voor de website.