Service in het kattenhotel 

Mimos zal uw kat alle liefde en aandacht geven die volledig wordt afgestemd op uw kat. De ruimte zal dagelijks verschoond worden en uw kat zal verzorgd en gecontroleerd worden. Mimos noemt dit; Privé entertainment en room service!

 

Als u uw kat komt brengen om te komen logeren in het Hotel brengen we eerst de gasten naar hun kamer om ze alvast te laten wennen. Daarna zullen we in de veranda alle nodige gegevens nalopen, van contract tot het paspoort en de chip. Chippen is geen verplichting maar wordt wel sterk aangeraden. Mocht uw kat nog niet gechipt zijn is Mimos hiertoe bevoegd en kan u hierbij helpen.
Uw kat krijgt alle tijd die uw kat nodig heeft om te wennen en zich veilig te voelen.

Tijdens het verblijf zal Mimos u uiteraard regelmatig op de hoogte houden hoe het met uw kat gaat door middel van een berichtje en of een foto via whatsapp. Als u ziet dat uw kat het goed heeft kunt u ook meer genieten van uw vakantie, beter concentreren op een verbouwing of herstel na of tijdens een ziekenhuis opnamen.


Verzorging

Het is fijn als de nagels geknipt zijn voor het verblijf. Lukt dit niet dan kan Mimos dit uiteraard voor u doen. Ook een trimbeurt kan bijgeboekt worden en u krijgt als gast 10% korting op een basis trimbeurt. Mocht uw kat langer verblijven dan zal Mimos uiteraard de wekelijkse kambeurt bijhouden bij uw kat.

Zien wij dat de vacht van uw kat nodig een volledige trimbeurt nodig heeft dan zal dit pas na overleg plaats vinden. Alle prijzen van de trimsalon kunt u vinden op Mimos Trimsalon

 

Roomservice

Er is altijd toegang tot vers drinkwater en genoeg brokjes. Het voer wat geserveerd wordt in het Hotel is Freitags Beast Mael.

Wens u liever eigen voer of natvoer dan dient u hier zelf zorg voor te dragen en dit voldoende met uw kat mee te geven.
Mochten er voeding schema's zijn dan kunt u dit al bij de reservering aangeven.
Mimos zal het menu dan geheel afstemmen op de wensen van uw kat.

 


Prive Entertainment

Het is wel zo fijn als uw kat zich prettig voelt in het hotel. De katten krijgen hier veel aandacht, aangepast aan het karakter van ieder dier. Niets is te gek om het de kattengasten naar de zin te maken. 

In de kamers is genoeg ruimte om te slapen, rennen, klimmen, klauteren, verstoppen en spelen. Bewegingsvrijheid dag en nacht. Tevens zorgt Mimos voor voldoende aandacht en afleiding; er wordt regelmatig met de katten gespeeld, er worden voerpuzzels aangeboden en katten die het aangenaam vinden worden geknuffeld en geaaid. Er komen zelfs elke week vrijwilligers om alle katten bij Mimos extra te entertainen.

Alle ruimtes hebben een buitenverblijf zodat uw kat ook kan genieten van de frisse buitenlucht en de afleiding van de natuur. Door de ligging aan de rand van het bos zijn er veel vogels, vlinders, eekhoorns etc. te zien. 

Medische zaken

Uw kat wordt dagelijks gecontroleerd tijdens de room service. Monitoring is mogelijk omdat de katten hier in eigen kamers verblijven. Denk hierbij aan voedsel en vochtopname maar ook kattenbak gebruik en gedrag.

Mimos kan uw kat ook medisch verzorgen. Zo is medicatie toedienen middels spuiten zoals insuline, prednison of vochttoediening ook mogelijk. U kunt dit op de reservering aangeven. De verzorging wordt gedaan door een gediplomeerde kattenverzorgers en in samenwerking met de dierenarts.

Bij twijfel over de gezondheid van uw kat tijdens het verblijf zal de dierenarts geraadpleegd worden. Mimos wil graag alle bijzonderheden betreffende de gezondheid en het gedrag van uw kat weten, dit om het voor Mimos mogelijk te maken hier zo goed mogelijk op in te spelen.

 


Hygiëne 

Hygiëne staat bij Mimos zeer hoog in het vaandel. Alle verblijven worden dagelijks grondig gereinigd en kattenbakken worden verschoont. Ook de voer en waterbakken worden ververst. Deze zijn ook van glas of keramiek om allergische reacties tegen te gaan.
Zo zijn ook alle kleedjes in het verblijf uitwasbaar en zullen op 60graden gewassen worden. Alle kamers worden na gebruik met desinfectie schoongemaakt en daarna met een UV-C licht de ruimte nog eens gedesinfecteerd. Ook o
p diverse plekken staat er desinfectie om de handen bij binnenkomst en tussendoor te kunnen reinigen. 

Toilet

In het Hotel staan ruime kattenbakken waarvan de klep omhoog kan. Als uw kat gewend is op een open bak naar het toilet te gaan kan deze hierdoor makkelijk open worden gezet. U kunt dit aangeven op het reserveringsformulier.

In het Hotel worden de kattenbak korrels gebruikt van Ekoo. Ekoo Cat Litter is gemaakt van tofu, dat is een restproduct van de sojaproductie. Geheel natuurlijk en milieuvriendelijk.

De korrels zijn van tofu en dat maakt dat het lekker zacht aanvoelt voor de pootjes. Katten vinden het heerlijk! En mocht een kat er per ongeluk van snoepen, dan is dat ongevaarlijk. Een hele fijne gedachte.
Ekoo Cat litter is daarnaast:

 • 99% stofvrij
 • Ongelooflijke geurabsorptie
 • Zeer snelle klontvorming
 • Geen spoorvorming


Ekoo Cat Litter is ook verkrijgbaar via Mimos Musthaves

 


Meenemen:

Als u uw kat komt brengen, denk dan aan de volgende zaken:

 • Geldig inentingsboekje/paspoort!
  (een duidelijk kopie is ook voldoende)
 • Eventueel eigen voer met duidelijke beschrijving
 • Eigen spulletjes mag maar alle kamers zijn van alle gemakken voorzien!
  Neem dan alleen 1 mandje of een favoriet speeltje mee
 • Eventueel medicijnen voorzien van een duidelijke beschrijving
 • Zorg ervoor dat uw kat geen vlooien of wormen heeft. Een vacht kan behandeld worden in Mimos Trimsalon.
 • Nageltjes geknipt zijn.
  Mimos kan dit ook doen voor € 12,50 in de Trimsalon.

 

Vervoer

Kunt u door wat voor omstandigheden dan ook uw kat niet zelf brengen of ophalen? Neem contact op met Mimos om te kijken wat we samen kunnen regelen.
Mimos beschikt over een auto en bied in uitzonderlijke gevallen hierbij hulp.

 


Trimbeurt tijdens verblijf

U kunt een trimbeurt bijboeken bij Mimos Trimsalon tijdens het verblijf van uw kat(ten). In combinatie krijgt u hier 10% korting op een basisbehandeling. De kat(ten) zullen dan tegen het eind van hun verblijf een dagje spa krijgen in de trimsalon.
Deze trimbehandeling kunt u op het reserveringsformulier aangeven. Alle prijzen van de trimsalon kunt u vinden op Mimos Trimsalon