Goede doelen

Mimos steunt een aantal goede doelen. Hier staan wij zelfs ook achter of vinden wij als bedrijf fijn om andere te kunnen steunen.
Mimos zamelt ook voer etc in om te kunnen doneren aan deze doelen. Mocht u iets over hebben of ook willen doneren dan is dat ook mogelijk via Mimos. 

 


Stichting Kattendorp Harfsen

Hier wonen katten die niet meer geplaats kunnen worden om wat voor reden dan ook. De katten leven hier in een prachtige omgeving waarbij vooral vrijwilligers komen helpen.
Mimos doneert hier o.a. voedsel aan. Als we doneren doen we altijd nog even een rondje over het terrein.


Stichting Welzijn Mens en Dier

Deze stichting steunt dieren in oa Roemenië en plaatst dieren in Nederland. Ook hebben wij soms eens een Foster hondje om bij ons te acclimatiseren voor het dier geplaatst wordt bij een gezin.
Hier doneren wij o.a. voedsel, mandjes, kleden etc aan.

 


Stichting Leeuw

Stichting Leeuw vangt grote katachtigen op uit noodsituaties, zoals dieren uit het circus, oorlogssituatie en van particulieren.

Stichting Leeuw heeft grote plannen voor de toekomst van de katachtigen in het opvangcentrum. Alle dieren die opgevangen worden, verdienen een toekomst en proberen we te herplaatsen naar een zo natuurlijk mogelijke habitat. Daarom werkt Stichting Leeuw samen met zuster stichting The Lions Foundation in Zuid-Afrika waar de katachtigen kunnen leven in beschermde gebieden.

Adoptie dieren

Mimos heeft hier vanaf september 2023 met liefde 2 dieren geadopteerd namelijk:
Fred een Panter en Bohdana een Tijger.
op deze pagina zullen we alles met jullie proberen te delen.
Zo bezoeken wij minimaal eens per jaar dierentuin Hoenderdaell waar Stichting Leeuw gevestigd zit.

Mona heeft zelf met vriendinnen een tijgerworkshop gedaan bij Stichting Leeuw. Bekijk hier het korte filmpje ervan, prachtig om zo dichtbij te zijn

Fred 

 • Diersoort: Perzische panter
 • Geboren: 2013
 • Afkomst: Pools fokcentrum
 • Aankomst bij Stichting Leeuw: 2017
 • Leefsituatie: alleen


Fred is in juli 2017 bij Stichting Leeuw gearriveerd, afkomstig uit een Pools fokcentrum.

Via een Poolse dierentuin, die zich over de dieren heeft ontfermd, is Fred bij onze stichting terecht gekomen. Fred is een nieuwsgierige, trotse panter. Hij houdt van spelen, maar ook van lekker luieren in de zon.

 

Bohdana

 • Diersoort: Siberische tijger
 • Geboren: 2012
 • Afkomst: Duits dierenpark
 • Aankomst bij Stichting Leeuw: 2013
 • Leefsituatie: alleen
 • Familie: zus van Valesca en Vladimir

Bohdana is in 2013 bij Stichting Leeuw gearriveerd, samen met haar broer Vladimir en haar zus Valesca. Zij zijn afkomstig uit een dierenpark in Duitsland.

Bohdana is een sociale tijgerin die veel bezig is met haar buren. Lekker samen liggen, spelen en oprennen langs het hek. Bohdana is gek op haar overdekte brits, waar zij zeer regelmatig in ‘verstopt’ ligt.

 

Bezoekjes in Hoenderdaell