Mimos 10 jaar!

Gepubliceerd op 4 maart 2022 om 20:00

Deze maand bestaat Mimos alweer 10 jaar, in kattenjaren is dat 56 jaar 😊

Volgende maand bestaat ook Mimos als officieel bedrijf 1 jaar. Het jaar dat ik volledig mijn passie en mijn hart ben gaan volgen. Het moment waarop ik mijn ouders nog altijd zo dankbaar ben dat ze mij die duw en het vertrouwen hebben gegeven dit met beide handen aan te grijpen.

 

10 jaar geleden kwam daar mijn eerste Maine Coon, Milou en god wat mis ik haar nog steeds. Zoveel willen leren, zoveel willen weten en onderzoeken. Ik wilde het zo graag goed doen! Dat fokken zit in mijn aderen, ik weet inmiddels prima waar ik mee bezig ben en waarom ik bepaalde keuzes maak. De cattery is nu uitgegroeid tot 11 katten en met enige regelmaat kittens.

Helaas hebben we ook veel verdriet en ellende meegemaakt want fokken lieve mensen gaat niet over rozen of enkel op een roze wolk zitten als er kittens zijn. Fokken gaat over zorgen, heel veel zorgen en slapeloze nachten! Fokken gaat over de juiste keuzes maken, voeden, verzorgen, onderhouden en volledig testen. Althans dat is wat ik belangrijk vind en waar ik achter sta.

Na veel verdriet ook echt wel eens op het punt gestaan om de handdoek in de ring te willen gooien want mijn hemel waar had ik die ellende aan te danken?

 

Gelukkig zijn er ook veel, heel veel mooie momenten! Hoe klein ook ik blijf ze ook na 10 jaar zo bijzonder vinden! Een kitten dat voor het eerst het levens licht ziet… dit blijft elke keer bijzonder. Moederpoes die haar achterpootje in jou handpalm drukt tijdens het persen bij de bevalling want we doen dit wel samen! De purrtjes die ik dagelijks hoor en mee klets, de kopjes die ik elke ochtend weer krijg want ik ben zo blij dat je er bent. Het geluid van een spinnende kat uit genot want jou schoot is favoriet.
Maar ook de blijdschap van mensen als ik hen een kitten van hun dromen mag gaan brengen. Het kost mij ook tranen… ik ben er zelfs ziek van na het wegbrengen van een kitten maar ik weet dat dit gevoel hoort. Ik heb namelijk al mijn liefde gegeven en dan hoort het pijn te doen een kitten weer los te laten. Pas als het mij niets meer doet na het wegbrengen van een kitten… dan ben ik mijn doel voorbij geschoten en zal ik pas stoppen! Dit went ook na 10 jaar niet, wel weet ik er nu mee om te gaan en de passie blijft maar groeien en groeien.

Bij (half)langharige katten behoort uiteraard ook vachtverzorging, iets wat ik autodidact geleerd heb en zo van kan genieten! Uiteindelijk mijn diploma maar eens gaan halen op de hoop dat ik het vak mijzelf goed had aangeleerd en zelfs meer want voor mij gaat trimmen veel verder dan alleen de vacht ontdoen van klitten en vilt… zo gaaf dit te mogen doen voor al die mooie schatjes. Ze gewoon nog mooier maken! Maar ook de angstige katjes zijn welkom en ik vind het zo gaaf als ik die omgedraaid krijg en ze het ineens wel toelaten. Dat vertrouwen opbouwen doe ik met liefde.
En nu, nu is dit gewoon mijn beroep…

 

Het KattenHotel is precies wat ik erbij wilde doen. Stiekem deed ik dit al heel af en toe voor eigen kittenkopers maar nu is het officieel en kan ik nog meer liefde geven aan logétjes.
Zelfs een leerbedrijf ben ik geworden waarbij ik mijn kennis over kan dragen en passie kan laten voelen aan andere. Een unieke plek voor katten maar ook voor stagiaires want ik denk dat je op weinig plekken zo divers kan leren over katten als hier.
Ook mijn creativiteit kan ik zo heerlijk kwijt bij het maken van kattenspeelgoed. En hoe mooi is het dat ik dit allemaal samen heb weten te voegen in 1 bedrijf, MIMOS!
Ik ben zo trots op mijzelf en mijn bedrijf, ik geniet intens, wordt smorgens met een bick smile wakker en ben een zeer gelukkig mens!!!

 

Ik wil iedereen bedanken die al die jaren in mij geloofd heeft, voor mij gekozen hebben en mij blijven steunen. Bedankt, het maakt mij ziels gelukkig! Ik heb altijd nog ruimte om te groeien want dat doe ik zo graag!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.