Mimos katten trimsalon

De trimsalon voor vacht, advies en Musthaves voor katten. De exclusieve katten trimsalon waar alle rassen met alle karakters welkom zijn. 
Mimos is ook uw ras specialist Maine Coon & Siberische kat.

 

In Mimos kattensalon wordt de vacht van uw kat professioneel verzorgd met alle aandacht, liefde, respect en zorgvuldigheid van een erkende gediplomeerde trimster. Mimos katten trimsalon werkt hygiënisch, haar en vacht besparend. Er worden geen dwangmiddelen ingezet of katten gefixeerd. Wij hanteren katten op een kat vriendelijke manier en zetten alleen hulpmiddelen in als dat nodig is. Alle rassen zijn hier welkom! U zult altijd met passend advies uw getrimde kat weer mee naar huis nemen.

Mimos werkt op een haar en vacht besparende manier. Dit houdt in dat wij de vacht zoveel mogelijk intact laten om de huidgezondheid en vachtsamenstelling te bevorderen. Wij scheren daarom nooit een kat zomaar kaal maar kijken wat er per kat nodig is om de vacht weer in optimale conditie te brengen.

Ook moeilijke of angstige katten zijn bij ons zeker welkom in de salon. Mimos heeft hier genoeg ervaring mee dit op een juiste manier aan te pakken en uw kat gerust te kunnen stellen of met meer tijd te laten wennen aan de salon.
Neem gerust contact op voor vragen en of samen te overleggen naar de mogelijkheden.

 

Mimos katten trimsalon is een zeer luxe trimsalon die verder gaat dan alleen uw kat ontdoen van klitten. Mimos heeft jaren lange ervaring in het trimmen & groomen van katten maar ook in het hanteren van moeilijke katten.

 


Wist u dat;

“Op de buik van een kat wel 18.000 haren staan per cm2 en op de rug ongeveer 9.000 per cm2.
Een katten haar groeit ongeveer 3mm per dag”


Waarom Mimos Katsalon?

* Hygiënisch schone ruimte en materiaal.
* Bij elke klant worden er schone kleedjes en jassen gebruikt.
* Er komen geen honden in de trimsalon!!

* Er wordt haar en vacht maar vooral kat vriendelijk gewerkt.
* Uw kat wordt liefdevol en met respect behandeld.
* Het welzijn van uw dier staat hier voorop.


* Tijden de behandeling krijgt u een kopje koffie of thee en mag u de gehele behandeling aanwezig zijn.
* Altijd met een passend advies naar huis dat is afgestemd op de vacht van uw kat.


* Jaren lang ervaring in het trimmen en showen/groomen van katten.
* Gediplomeerd, ras specialist en docent trimmen.


*Ervaar de luxe in onze exclusieve trimsalon waar er alle tijd voor u en uw kat wordt genomen.


Trim visie


Hygiëne

Hygiëne vinden wij zeer belangrijk. Geen enkel risico willen wij lopen in de salon en daarom wordt na elke klant ons materiaal, de tafel en de ruimte schoongemaakt en ontsmet. Ook zullen wij na elke klant een schoon kleedje en een schoon trimjasje aantrekken.

Aandacht
Het beste vertrouwen krijg je door aandacht aan je klant te besteden, uiteraard krijgt elke klant koffie of thee maar onze echte klant is uw kat. Deze zullen wij met veel liefde, respect en aandacht verzorgen. Mocht het nodig zijn zullen wij ook een (knuffel)pauze inlassen om even weer tot rust te komen. Elke klant krijgt de juiste verzorging aangepast op uw dier.

 

Katvriendelijk

Wij vinden het erg belangrijk dat de trimbehandeling geen vervelende ervaring wordt voor uw kat. Door katvriendelijk te werken leert de ervaring dat katten de behandeling steeds meer ontspannen doorstaan. Het vriendelijk hanteren is tevens erg belangrijk, een kat zal door ons nooit in het nekvel gepakt worden omdat dit een hele nare en zelfs traumatische ervaring kan zijn. Indien nodig lassen wij  pauzes in tijdens het trimmen. Wij maken gebruik van snoepjes, valeriaan kussentjes en oliën ter afleiding, afhankelijk van wat uw kat op prijs stelt. U mag in principe altijd bij de behandeling aanwezig blijven.

Advies
Ook vinden wij het belangrijk dat elke klant een passend advies mee naar huis krijgt om de vacht van uw dier thuis verder goed te kunnen blijven verzorgen. Dit advies wordt geheel op uw dier afgestemd. Mocht u nog materiaal nodig hebben is dit ook in de salon verkrijgbaar.

Einddoel
Ons einddoel is u tevreden naar huis laten gaan met een professioneel getrimde kat die een fijne ervaring heeft gehad in de trimsalon. Maar ook dat u met een passend advies naar huis gaat, afgestemd op de vacht van uw kat.


Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken met de salon. Dan kan dit door zelf een afspraak in te plannen via deze knop:

Afspraken zijn mogelijk van:
Woensdag t/m Vrijdag van 13:00 t/m 17:00
& Zaterdag van 10:00 t/m 15:00

Maandag van 13:00 tot 17:00 om de week
Op locatie bij Dierenarts Kruithof

 

Om de week in de even weken trimt Mimos ook op locatie bij Dierenarts Kruithof in Apeldoorn.
Woon je in Apeldoorn of omgeving, dan kan er online geboekt worden om die dag op locatie te komen aan de Boumeestershoeve 30 in Apeldoorn. Selecteer bij de online afspraak "Dierenarts Kruithof"

Bij Dierenarts Kruithof is het mogelijk om uw trimafspraak te combineren met een Titerbepaling. U kunt dit bij uw afspraak opgeven bij "welke behandeling"


Op locatie

Het liefst doen wij alle trimbehandelingen in de salon omdat deze van alle gemakken is voorzien en de katten hier vaak het beste op reageren.
Alleen in uitzonderlijke gevallen kunnen wij eventueel op locatie komen. Denk hierbij aan ziekte, vervoer problemen of bij een grote groep katten / cattery waarbij naar de trimmer komen een lastige opgave is.

In zulke gevallen kunnen wij naar u toe komen en is er veel mogelijk. Wij hanteer bij meer dan 3 katten een uurtarief excl reiskosten. 

Ook werk wij nauw samen met Mobi-Dierenarts en Dierenkliniek de Laan. Mocht uw kat om wat voor reden dan ook de trimbehandeling niet toe laten kan er contact opgenomen worden met een dierenarts.


Wist u dat;

“De klanten van Mimos Trimsalon uit heel Nederland komen, van Groningen tot Rotterdam. Maar zelfs ook vanuit België.”


Overige informatie

Betalen

In de salon kunt u contant betalen, via een betaalverzoek maar pinnen is hier ook mogelijk.
Er is een pinautomaat aanwezig. Mocht u een factuur willen, geef dit dan aan dan zal Mimos deze voor u in orde maken.

Parkeren

U mag parkeren op de oprit van Mimos Trimsalon. Zo hoeft u niet ver te lopen met de reismand.
Maar u kunt ook aan de overkant op het parkeerterrein parkeren. 
Mocht u slecht ter been zijn, geef dit dan aan. Mimos komt u graag een handje helpen.
Ook bevind de trimsalon zich op de eerste verdieping en kunnen wij u helpen de reismand voor u naar boven te dragen.
Bij Dierenartspraktijk Kruithof kunt u parkeren in de woonwijk en plaats nemen in de wachtkamer.

Airco
Bij warme dagen is er Airco in de salon aanwezig! Deze zal tussen de trimbeurten voor u aan staan.
Bij extreem weer zal Mimos een tropenrooster inlassen, de salon gaat dan eerder open en zal eerder sluiten omdat het niet verstandig is met hoge temperaturen met uw dier te reizen.