Mimos katten trimsalon

De trimsalon voor vacht, advies en Musthaves voor katten. De exclusieve katten trimsalon waar alle rassen met alle karakters welkom zijn. 
Mimos is ook uw ras specialist Maine Coon & Siberische kat.

 

In Mimos kattensalon wordt de vacht van uw kat professioneel verzorgd met alle aandacht, liefde, respect en zorgvuldigheid van een erkende gediplomeerde trimster. Mimos katsalon werkt hygiënisch, haar en vacht besparend. Alle rassen zijn hier welkom! U zult altijd met passend advies uw getrimde kat weer mee naar huis nemen.

Mimos werkt op een haar en vacht besparende manier. Dit houdt in dat ik de vacht zoveel mogelijk intact laat om de huidgezondheid en vachtsamenstelling te bevorderen. Ik scheer daarom nooit een kat zomaar kaal maar kijk wat er per kat nodig is om de vacht weer in optimale conditie te brengen.

Ook moeilijke of angstige katten zijn welkom in de salon. Mimos heeft hier genoeg ervaring mee dit op een juiste manier aan te pakken en uw kat gerust te kunnen stellen of met meer tijd te laten wennen aan de salon.
Neem gerust contact op voor vragen en of samen te overleggen naar de mogelijkheden.

 

Mimos kattensalon is een zeer luxe trimsalon die verder gaat dan alleen uw kat ontdoen van klitten.

 


Wist u dat;

“Op de buik van een kat wel 18.000 haren staan per cm2 en op de rug ongeveer 9.000 per cm2.
Een katten haar groeit ongeveer 3mm per dag”


Waarom Mimos Katsalon?

Hygiënisch schone ruimte en materiaal.
Bij elke klant worden er schone kleedjes en jassen gebruikt

Er geen honden in de trimsalon komen!!

Haar en vacht maar vooral kat vriendelijk.
Uw kat wordt liefdevol en met respect behandeld

Tijden de behandeling krijgt u een kopje koffie of thee

Altijd met een passend advies naar huis dat is afgestemd op de vacht van uw kat

Jaren lang ervaring in het trimmen en showen van katten.

Gediplomeerd, ras specialist en docent trimmen

Ervaar de luxe in deze exclusieve trimsalon waar er alle tijd voor jou kat wordt genomen


Trim visie


Hygiëne

Hygiëne vind ik zeer belangrijk. Geen enkel risico wil ik lopen in de salon en daarom wordt na elke klant mijn materiaal, de tafel en de ruimte schoongemaakt en ontsmet. Ook zal ik na elke klant een schoon kleedje en een schoon trimjasje aantrekken.

Aandacht
Het beste vertrouwen krijg je door aandacht aan je klant te besteden, uiteraard krijgt elke klant koffie of thee maar mijn echte klant is uw kat. Deze zal ik met veel liefde, respect en aandacht verzorgen. Mocht het nodig zijn zal ik ook een (knuffel)pauze inlassen om even weer tot rust te komen. Elke klant krijgt de juiste verzorging aangepast op uw dier.

 

Katvriendelijk

Ik vind het erg belangrijk dat de trimbehandeling geen vervelende ervaring wordt voor uw kat. Door katvriendelijk te werken leert de ervaring dat katten de behandeling steeds meer ontspannen doorstaan. Het vriendelijk hanteren is tevens erg belangrijk, een kat zal door mij nooit in het nekvel gepakt worden omdat dit een hele nare en zelfs traumatische ervaring kan zijn. Indien nodig las ik pauzes in tijdens het trimmen. Ik maak gebruik van snoepjes, valeriaan kussentjes en oliën ter afleiding, afhankelijk van wat uw kat op prijs stelt. U mag in principe altijd bij de behandeling aanwezig blijven

Advies
Ook vind ik het belangrijk dat elke klant een passend advies mee naar huis krijgt om de vacht van uw dier thuis verder goed te kunnen blijven verzorgen. Dit advies wordt geheel op uw dier afgestemd. Mocht u nog materiaal nodig hebben is dit ook in de salon verkrijgbaar.

Einddoel
Mijn einddoel is u tevreden naar huis laten gaan met een professioneel getrimde kat die een fijne ervaring heeft gehad in de trimsalon. Maar ook dat u met een passend advies naar huis gaat, afgestemd op de vacht van uw kat.


Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken met de salon. Dan kan dit door zelf een afspraak in te plannen via deze knop:

Afspraken zijn mogelijk van:
Woensdag t/m Vrijdag van 10:00 t/m 17:00
& Zaterdag van 10:00 t/m 15:00

Maandag van 10:00 tot 17:00 om de week
Op locatie bij Dierenarts Kruithof

Om de week in de even weken trimt Mimos ook op locatie bij Dierenarts Kruithof in Apeldoorn.
Woon je in Apeldoorn of omgeving, dan kan er online geboekt worden om die dag op locatie te komen aan de Boumeestershoeve 30 in Apeldoorn. Selecteer bij de online afspraak "Dierenarts Kruithof"

Bij Dierenarts Kruithof is het mogelijk om uw trimafspraak te combineren met een Titerbepaling. U kunt dit bij uw afspraak opgeven bij "welke behandeling"


Wat is Titeren

Vaccinatie is van belang, omdat hierdoor antilichamen aangemaakt worden, die uw huisdier bescherming bieden tegen bepaalde virussen en/of bacteriën die ziektes veroorzaken.
Regelmatig vaccineren zorgt ervoor dat de hoeveelheid antilichamen voldoende blijft om die bescherming op peil te houden.

 

U kunt natuurlijk ook bij Dierenarts Kruithof een titerbepaling laten doen; steeds meer mensen kiezen hiervoor. Kruithof ziet dat als een zeer positieve ontwikkeling.
Hierbij kunnen ze met een druppeltje bloed een test uitvoeren waarbij ze bepalen of er genoeg antilichamen aanwezig zijn voor kattenziekte en niesziekte.
Bij onvoldoende antilichamen is vaccinatie aan te raden.
Bij voldoende antilichamen kan vaccinatie uitgesteld worden.

Het belang hiervan is, dat uw kat niet vaker dan noodzakelijk gevaccineerd wordt. Een vaccinatieschema op maat dus.


Op locatie

Het liefst doe ik alle trimbehandelingen in de salon omdat deze van alle gemakken is voorzien en de katten hier vaak het beste op reageren.
Alleen in uitzonderlijke gevallen kan ik eventueel op locatie komen. Denk hierbij aan ziekte, vervoer problemen of bij een grote groep katten / cattery waarbij naar de trimmer komen een lastige opgave is.

In zulke gevallen kan ik naar u toe komen en is er veel mogelijk. Ik hanteer bij meer dan 3 katten een uurtarief excl reiskosten. 

Ook werk ik nauw samen met Mobi-Dierenarts en Dierenkliniek de Laan. Mocht u kat om wat voor reden dan ook de trimbehandeling niet toe laten kan er contact opgenomen worden met een dierenarts.


Wist u dat;

“De klanten van Mimos Trimsalon uit heel Nederland komen, van Groningen tot Rotterdam. Maar zelfs ook vanuit België.
Eens in de 3 maanden gaat Mimos ook on tour naar Limburg om daar een weekend te trimmen”


Overige informatie

Betalen

In de salon kunt u contant betalen, via een betaalverzoek maar pinnen is hier ook mogelijk.
Er is een pinautomaat aanwezig. Mocht u een factuur willen, geef dit dan aan dan zal Mimos deze voor u in orde maken.

Parkeren

U mag parkeren op de oprit van Mimos Trimsalon. Zo Hoeft u niet ver te lopen met de reismand.
Mocht u slecht ter been zijn, geef dit dan aan. Mimos komt u graag een handje helpen.
Ook bevind de trimsalon zich op de eerste verdieping en kan ik u helpen de reismand voor u naar boven te dragen.

Airco
Bij warme dagen is er Airco in de salon aanwezig! Deze zal tussen de trimbeurten voor u aan staan.
Bij extreem weer zal Mimos een tropenrooster inlassen, de salon gaat dan eerder open en zal eerder sluiten.