De Katten Trimsalon

Uw kat in de trimsalon

Waarom brengen mensen hun kat eigenlijk naar de trimsalon?
Vooral (half)langharige rassen hebben vaak meer last van overmatig onderwol, indien u dit niet behandeld kan de vacht gaan klitten en uiteindelijk ook vervilten. Niet alleen (half)langharige rassen komen in de trimsalon, ook kortharige katten kunnen veel last hebben van losse haren, klitten en zelfs vervilting van de vacht. Dit kan voor de kat erg onprettig en zelfs pijnlijk zijn. Ook katten die wat ouder zijn, niet volledig gezond zijn of last hebben van overgewicht kunnen moeite hebben met het verzorgen van hun vacht. Een trimmer kan hierbij helpen uw kat zich weer prettig te voelen.
Wij proberen altijd haar besparend te werken en zal u altijd met een juist advies naar huis laten gaan.  

 

Ook moeilijke of angstige katten zijn welkom in de salon. Mimos heeft hier genoeg ervaring mee dit op een juiste manier aan te pakken en uw kat gerust te kunnen stellen of met meer tijd te laten wennen aan de salon.
Neem gerust contact op voor vragen en of samen te overleggen naar de mogelijkheden.


Wist u dat;

“Katten van 7 jaar en ouder een grote kans op ouderdomsklachten hebben. Maar liefst 2 op de 3 oudere katten heeft last van pijn door artrose.
Door artrose kan een kat haar vacht niet goed meer zelf verzorgen”


Wat houdt een trimbeurt in?

De katten die in de salon komen worden zonder sedatie (narcose) getrimd. Wij proberen uw kat altijd eerst op zijn of haar gemak te stellen voordat we aan de slag gaan. Voor onze eigen veiligheid hanteren wij de regel dat als de nagels niet geknipt kunnen worden wij uw kat ook niet trimmen. Nagels knippen zit daarom bij de prijs in. Mocht een behandeling niet in 1x lukken omdat uw dier bijvoorbeeld erg gespannen is mag u deze op een later tijdstip af komen maken. Als eigenaar mag u ook altijd bij een behandeling aanwezig zijn maar is geen vereiste.
Voor het trimmen van uw kat wordt er 1 uur aangehouden, de behandeling zelf kan korter duren. De meeste katten die het trimmen gewend zijn kunnen tussen 20 en 30 min klaar zijn. Voor katten die het wat spannender vinden kunnen er pauzes ingelast omdat hier een uur voor vooruit getrokken is. Dit zorgt voor de juiste rust en ontspanning in de trimsalon. Ook geeft dit de gelegenheid dat u vragen kan stellen of kan winkelen in ons mini winkeltje in de trimsalon.
Ook kan het zijn dat uw kat in 2 keer behandeld moet worden. Bijvoorbeeld als de kat erg veel stress ervaart of niet goed mee kan/wil werken. Hier zitten voor u verder geen extra kosten aan verbonden. Het is prettiger als katten langzaam wennen aan de salon. Daarom bieden wij speciale kitten behandelingen aan. Komen spelen mag altijd en is gratis, wel op afspraak.

Tijdens de trimbeurt kunt u van ons verwachten:
– Dat wij op de eerste plaats uw kat met respect en geduld behandel.

– De nagels zal knippen. Geen nagels knippen is niet trimmen (uitzonderingen daargelaten)

– De vacht/huid controleer. Ook de ogen, oren en neus worden gereinigd. Het gebit wordt nagekeken.

– De vacht behandeling, dit wordt van tevoren met u besproken. Klitten worden gekamd en vilt wordt uitgekamd of weg geschoren. Hierin zullen wij altijd vacht besparend werken. 

- Er wordt met droogshampoo gewerkt om delen van de vacht weer fris te maken en vette vachten worden met poeder behandeld.

- U krijgt een uitgebreid vachtadvies dat is afgestemd op uw kat.

- Gratis een handgemaakt cadeautje voor uw kat om te relaxen.


Uw kat wordt met veel liefde en aandacht door ons behandeld. Hierbij vinden wij dat het belangrijk is dat vooral uw kat zich hier prettig voelt en staat zijn of haar welzijn voorop!

 

Hoe ziet een trimbeurt eruit:


Wist u dat;

“De haren op de staart van een kat wel meer dan 2 jaar kan duren voor dit weer volledig is terug gegroeid.
Kam daarom nooit met een combikam door de staart van uw kat”


Wassen

In de salon hebben wij ook de luxe van een wasgelegenheid. Soms komt het namelijk voor dat een kat gewassen moet worden. Denk hierbij aan vervuilde of schilferige vachten, ouderdom, vette of hormoon vacht maar ook katten die naar show gaan zullen gewassen moeten worden.
Hiervoor hebben wij diverse shampoos die biologisch en gespecialiseerd zijn voor het vacht type en zelfs vachtkleur van uw kat.

 

In de salon werk ik met het prachtige merk L'Oscar di Smagatto en DermaGroom

Hoe vaak moet een kat worden getrimd

Hoe vaak een kat getrimd moet worden verschilt.
Vaak is het advies eens in de 3 maanden. Dit hangt erg van uw eigen kat af, het ras, leeftijd, de vachtconditie, vacht verzorging en of u als eigenaar zelf ook aan verzorging kunt doen.
Bij katten die zelf hun eigen vacht goed kunnen verzorgen en waarbij de eigenaar hier ook zelf mee kan helpen kan het ook voorkomen dat u 2 keer per jaar komt voor (zoals wij dat hier vaak noemen) groot onderhoud en dat dit voldoende is.

Extra informatie

Omdat wij van de rust, ontspannen en vertrouwen krijgen aanpak zijn hebben wij voor elke klant een handgemaakt relaxkussen gemaakt. Deze zijn gevuld met valeriaanwortel en kan de kat wat extra rust geven en voor ontspanning zorgen. Als cadeautje van ons aan uw kat. Ze zijn ook los als kitty stick te koop of XL kussen onder Musthaves of in de salon zelf.

In uitzonderlijke gevallen komt het toch voor dat uw dier zich echt niet laat trimmen en kan het daarom een uitkomst zijn dit toch onder sedatie te laten doen. Dit heeft uiteraard geen voorkeur maar kan wel een oplossing zijn. In zo’n geval kunnen wij hierbij de hulp inschakelen van onze vaste dierenarts Mobi-Dierenarts in Harderwijk en Dierenkliniek de Laan in Nunspeet.
Maar wij zijn ook bereid dit bij uw eigen dierenarts te komen doen.

Onze vraag aan u als klant

Vervoersmand; gebruik hiervoor een degelijke en stevige mand. De kat moet wel ruimte hebben.
Het liefst een die aan de bovenkant open kan en graag zien wij hier ook een kleedje in! 
Bij binnenkomst mag de kat als eerst rond lopen om te kijken maar als dit nog te spannend is, is het prettig de bovenkant van een mand af te halen en de geur van een eigen kleedje te behouden. Maar ook tijdens reizen door bochten te gaan kan uw dier door het mandje schuiven. Daarnaast voelt een kleedje, fijn, vertrouwd en zacht aan.

Daarnaast heeft het onze voorkeur dat er maar 1 maximaal 2 eigenaren mee komen. Kinderen zijn wij gek op maar liever niet in de salon, dit om de rust voor de kat te kunnen blijven behouden in een spannende ruimte.
Er is in de woonwijk ook een speeltuin, mocht u in bijvoorbeeld vakantie periodes geen opvang hebben dan kunt u met uw kind ook een heerlijk rondje door onze prachtige wijk maken.

Neem gerust contact op voor vragen of het maken van een afspraak. Een afspraak kunt u ook heel eenvoudig maken via deze knop: