Tarieven, Tips & Tricks

Iedere kat heeft een andere behandeling nodig en wordt er eerst gekeken wat er nodig is voordat we een behandeling gaan starten. 
Heeft u meer katten uit een gezin, dan krijgt u € 5,- korting. Heeft u meer dan 3 katten dan kan er een uurtarief gerekend worden.

Kittenbehandeling

Het is prettiger als katten al langzaam wennen aan de salon. Daarom bieden wij speciale kitten behandelingen aan tot 6 maanden. Komen spelen mag altijd en is gratis, wel op afspraak.

Een kittenbehandeling is dus de eerste kennismaking met de trimsalon. Lekker rond kijken, snuffelen en spelen. Daarbij zullen wij de nageltjes knippen en kennis laten maken met verschillende kammen en borstels. U krijgt een passend vachtverzorgingsadvies mee afgestemd op uw kitten.
Ook krijgt u een gratis kitty relax kussen cadeau

Showbehandeling

Mimos is bekend met de kattenshow wereld. Mimos doet zelf bijna elke maand ook mee aan een fifé katten show.

Wilt u ook meedoen en uw kat een juiste vachtbehandeling geven voor de show of tijdens de show. Neem contact op voor alle mogelijkheden. Mimos geeft hier ook workshops in.

Zo kan uw kat van te voren in de salon op de juiste manier gewassen worden, hiervoor wordt 2 uur tijd gerekend.  Eventueel kan Mona u op show extra helpen met het groomen van uw kat voor het voorgedragen wordt aan de keurmeester.

Behandeling Prijs
Trimmen basisbehandeling € 60,-
Incl nagels knippen, vacht controleren en klitten en vilt verwijderen. Vacht wordt opgefrist met droogshampoo. Oren en ogen worden nagekeken en gereinigd
Volledig scheren € 70,-
Als er meer dan oksels en liezen geschoren moeten worden krijgt de kat de handeling net als de basis er zal dan meer geschoren worden waardoor materiaal meer te lijden heeft
Ernstige vervilting € 85,-
Als de vacht ernstig vervilt is en er extra tijd genomen moet worden voor het scheren. Materiaal heeft meer te lijden. Behandeling is incl zoals de basis.
Periodieke trimbehandeling € 50,-
Als eens per 3 maanden niet voldoende is en u vaker moet komen kan er een periodieke trimbehandeling gerekend worden. Dit is alleen geldig als uw kat binnen 2 maanden weer behandeld moet worden
Sanitaire trim € 30,-
Alleen de achterkant van de kat wordt behandeld. Broek wordt korter waardoor ontlasting minder makkelijk in de vacht blijft hangen
Alleen wassen drogen korthaar € 45,-
Geen trimbehandeling alleen het wassen en drogen van een korthaar kat
Wassen + drogen na vachtbehandeling € 30,-
Alle rassen die na een trimbehandeling gewassen en gedroogd worden. Mimos gebruikt hier speciale shampoo voor die geschikt is voor uw kat
Kittenbehandeling tot 6 maanden € 30,-
Kennismaking in de trimsalon, lekker spelen en rondkijken. Nagels knippen, vacht advies. Gratis kussentje. Voor kittens tot 6 maanden
Show behandeling (showtrimmen & showwassen) Vanaf € 95,-
getrimd, gewassen en gedroogd, geschikt en passend voor uw kat, klaar om naar een kattenshow te gaan
Alleen nagels knippen € 12,50
gehele pootjes worden verzorgd en nagels voor en achter als dat nodig is, worden geknipt
Toeslag Prijs
Trimmen langer dan 60min € 25,-
Als een uur trimmen niet voldoende is wordt er een toeslag gerekend
Schoonmaak kosten € 15,-
Bij vlooen, schimmels etc worden er schoonmaak kosten gerekend voor het extra reinigen van materiaal en de ruimte die geheel ontsmet diet te worden
Overig Prijs
Uurtafrief € 60,-
Chippen en registreren € 25,-
Chippen bij fokker per dier € 20,-
Plaatsen melatonine implantaat € 15,- ecxl implantaat (Implantaat is evntueel ook verkrijgbaar via Mimos)
Reiskosten mocht Mimos op locatie komen € 0,28 per gereden km

Betalen 

In de salon kunt u contant betalen, via een betaalverzoek maar pinnen is hier ook mogelijk. Er is een pinautomaat aanwezig.

U kunt dan ook een betaalbewijs ontvangen mocht u dit prettig vinden.

 

Parkeren

U mag parkeren op de oprit van Mimos Trimsalon of aan de overkant op het parkeerterrein. 
Bij Dierenartspraktijk Kruithof kunt u parkeren in de woonwijk en plaats nemen in de wachtkamer.

 

Tips & Tricks

Handige tips om thuis de vacht van uw kat gezond te houden.

 

* Controleer dagelijks de vacht van uw kat, door met uw vingers te voelen tijdens het aaien. Beginnende klitjes kunt u verwijderen door ze met uw vingers uit te pluizen.

* Lukt dit niet, Gebruik dan de bovenste tanden van de grove zijden aan de combikam. Hiermee kan u vastzittende klitten voorzichtig los maken. 

* Kam de vacht met de combikam goed door. Gebruik de combikam nooit in de staart van de kat! Een staart is het meest gevoelig bij de kat en deze haren kunnen wel 2 jaar duren voordat deze terug aan groeien.

* Borstel daarna de vacht met een slicker borstel om alle los zittende haren eruit te borstelen. Deze mag u ook in de staart gebruiken.

* Zet eventueel vette delen in met rijstzetmeel of droogshampoo met een zachter borstel, even in laten intrekken en goed uitborstelen met de slicker.

* Kam uw kat maximaal 1x per week! Als u vaker kamt beïnvloed u de haargroei cyclus van de kat en zal de kat alleen maar meer gaan verharen.