Tips & Tricks

Handige tips om thuis de vacht van uw kat gezond te houden.

 

* Controleer dagelijks de vacht van uw kat, door met uw vingers te voelen tijdens het aaien. Beginnende klitjes kunt u verwijderen door ze met uw vingers uit te pluizen.

* Lukt dit niet, Gebruik dan de bovenste tanden van de grove zijden aan de combikam. Hiermee kan u vastzittende klitten voorzichtig los maken. 

* Kam de vacht met de combikam goed door. Gebruik de combikam nooit in de staart van de kat. Een staart is het meest gevoelig bij de kat en deze haren kunnen wel 2 jaar duren voordat deze terug aan groeien.

* Borstel daarna de vacht met een slikker borstel om alle los zittende haren eruit te borstelen. Deze mag u ook in de staart gebruiken.

* Zet eventueel vette delen in met rijstzetmeel of droogshampoo met een zachter borstel, even in laten intrekken en goed uitborstelen met de slikker.

* Kam uw kat maximaal 1x per week. Als u vaker kamt beïnvloed u de haargroei cyclus van de kat en zal de kat alleen maar meer gaan verharen.


Tarieven 

Iedere kat heeft een andere behandeling nodig, lang haar, kort haar, overmatig onderwol, scheren of puntjes knippen. Bij iedere kat wordt er eerst gekeken wat er nodig is voordat we een behandeling gaan starten. 
Heeft u meer katten uit een gezin, dan krijgt u per kat 2,50 korting tot maximaal 3 katten. Heeft u meer dan 3 katten dan kan er een uurtarief gerekend worden.

Een trimbehandeling

Een volledige trimbehandeling is inclusief:

- Nagels knippen, ook oren en ogen worden gecontroleerd en indien nodig schoongemaakt.

- Vacht wordt nagekeken op klitten en vilt en hiervoor passend behandeld. Klitten worden gekamt en vilt wordt uitgekamd of weg geschoren. Hierin zal ik altijd vacht besparend werken. 

- Indien nodig werk ik met droogshampoo om delen van de vacht weer fris te maken en vette vachten worden met poeder behandeld.

- U krijgt een uitgebreid vachtadvies dat is afgestemd op uw kat.

- Gratis een cadeautje voor uw kat om te relaxen.

Kittenbehandeling

Het is prettiger als katten al langzaam wennen aan de salon. Daarom bied ik speciale kitten behandelingen aan tot 6 maanden. Komen spelen mag altijd en is gratis.

Een kittenbehandeling is dus de eerste kennismaking met de trimsalon. Lekker rond kijken, snuffelen en spelen. Daarbij zal ik de nageltjes knippen en kennis laten maken met verschillende kammen en borstels. U krijgt een passend vachtverzorgingsadvies mee afgestemd op uw kitten. Ook krijgt u een gratis kitty relax kussen cadeau! 

Showbehandeling

Mimos is bekend met de kattenshow wereld. Mimos doet zelf zo af en toe ook eens mee aan een fifé katten show.
Op de Katten Academie geeft Mimos hier ook les over.

Wilt u ook meedoen en uw kat een juiste vachtbehandeling geven voor de show of tijdens de show. Neem contact op voor alle mogelijkheden. 

Zo kan uw kat van te voren in de salon op de juiste manier gewassen worden, hiervoor wordt 2 uur tijd gerekend.  Eventueel kan ik u op show extra helpen met het groomen voor uw kat voorgedragen wordt aan de keurmeester.

Behandeling Prijs
Trimmen basisbehandeling € 60,-
Volledig scheren € 70,-
Alleen wassen drogen korthaar € 45,-
Kittenbehandeling tot 6 maanden € 30,-
Alleen nagels knippen € 12,50
Show klaar maken voor de show (trimmen + wassen) € 98,-
Toeslag Prijs
Trimmen langer dan 60 min € 27,-
Wassen en drogen na vachtbehandeling € 30,-
Wassen en drogen na scheren € 35,-
Vlooien, schimmels: schoonmaakkosten € 15,-
Overig Prijs
Uurtafrief € 60,-
Chippen en registreren € 20,-
Chippen en registreren volgend dier € 15,-
Chippen bij fokker per dier € 13,-
Plaatsen melatonine implantaat € 15,- ecxl implantaat
Reiskosten mocht Mimos op locatie komen € 0,28 per gereden km

Betalen 

In de salon kunt u contant betalen, via een betaalverzoek maar pinnen is hier ook mogelijk. Er is een pinautomaat aanwezig.

U kunt dan ook een betaalbewijs ontvangen mocht u dit prettig vinden.

 

Parkeren

U mag parkeren op de oprit van Mimos Trimsalon.