De Cattery

De Cattery is echt mijn passie en doe ik met veel liefde en plezier. 
De Cattery staat geregistreerd bij de Fifé en ik ben lid van Mundikat.
Wij hechten veel waarde aan de achtergrond en het karakter maar uiteraard ook de gezondheid van onze dieren. Daarom worden alle katten DNA en echo getest op diverse genetische afwijkingen. Voor o.a. de FIV & FeLV test, PL, PKD en HCM gaan ze naar een dierenkliniek. Deze testen zullen met enige regelmaat herhaald worden.

Het team van Mimos gaat ook met enige regelmaat naar een katten show. Dit moet zowel voor de kat als voor ons een leuke dag zijn. Hierin vind ik het belangrijk wat de goede en misschien wel minder sterkte punten zijn van de kat om zo een goede match te maken in mijn fokplan. Hierbij is het natuurlijk ontzettend leuk titels te kunnen behalen en een leuke dag te hebben met andere katten mensen.

Ook aan mijn eigen scholing blijf ik altijd werken. Zo ben ik al in het bezit van mijn vakbekwaamheid honden en katten besluit, diploma katten trimmen en ben ik gecertificeerd chipper. Mimos heeft ook een UBN nummer. 
Mimos volgt op dit moment de opleiding tot gedragstherapie om zo uw kat nog beter te leren begrijpen en te helpen.

De katten hebben bij ons de vrije toegang tot veel verblijven in en om het huis met diverse slaap en speel mogelijkheden en zijn onderdeel van het gezin. Aan de achterkant van het huis is er een afgesloten veranda gebouwd waar de meiden veilig kunnen spelen.
Voor de katers is er een eigen verblijf, deze heeft zowel een verwarmd binnenverblijf met eigen keuken als een groot aangrenzende buitenren. 

De kittens verblijven boven in de werpkist waar ze de eerste weken zullen opgroeien. Daarna verhuizen ze naar de woonkamer in een kittenren. Zodra de kittens oud genoeg zijn mogen zij uiteraard ook door de rest van het huis lopen om zo met het gezin, de honden en de andere katten verder op te kunnen groeien en socialiseren wat wij zeer belangrijk vinden.

 

Fokdoelen: Gezondheid, testen, karakter en uiterlijk

Een goede gezondheid staat altijd voorop!
Daarom worden onze katten regelmatig door o.a. de dierenarts onderzocht, geënt en getest. Wij fokken enkel alleen met gezonde dieren.


Goede test resultaten.

Wij testen al onze katten middels DNA, echo en röntgen op: Fiv & Felv, SMA, PKdef, PKD, HCM, Heupen en PL. Wij gaan enkel pas met deze katten verder als alles is vrij bevonden of geen afwijkingen te zien zijn.


Een stabiel karakter.

beide ouders moeten een goed, sociaal en vooral lief karakter hebben.


Een ras-typisch en mooi uiterlijk.

Daarom gaan wij naar enkele FIFe shows toe en zullen ras typisch “foutjes” niet doorgefokt worden.
Of we proberen ze eruit te fokken door erg selectief de juiste match te kiezen.


Een lage inteelt.

Een laag inteelt gehalte draagt o.a. bij aan een betere gezondheid en weerstand.

 

De poezen krijgen hier maximaal eens per jaar een nestje en de kittens zullen hier ook in huis opgroeien samen met het gezin. De socialisatie van de kittens wordt heel serieus genomen. Zo wennen de kittens bijvoorbeeld aan vreemde geluiden zoals de stofzuiger en luide muziek of een film. Maar ook aan opgepakt worden, spelen, kinderen en andere dieren of vreemde dingen zoals kammen of borstels. De kittens verlaten pas het huis na minimaal 14 weken en zullen dan 2 keer zijn geënt, gechipt, meermaals zijn ontwormd en gecastreerd met  minimaal 13 weken.
Ook zal het kitten een Europees paspoort, gezondheidsverklaring, een uitgebreid kittenpakket en een mooie stamboom meekrijgen.
Kijk voor meer kitten info bij ons kittenbeleid.